EDEBİYATÇILARIMIZDAN YAZARLIK DERSLERİ


Edebiyatçılar Derneği, 08 Ekim 2008 tarihinde, yeni dönem “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”ni açıyor. Edebiyatçılar Derneği’nin gönüllü yazarların işbirliğiyle gerçekleştireceği Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, öykü, şiir, deneme, eleştiri gibi yazınsal türler üzerine kuramsal çalışmaları ve uygulamaları içeriyor.
Aysu Erden, Tekgül Arı, Çiğdem Ülker, Süreyya Karacabey, Cemil Kavukçu, Aynur Tunaboylu, Remzi Özmen, Gökhan Cengizhan’dan oluşan yürütme kurulu ve Nazlı Eray, Özcan Karabulut, Meltem Arıkan’dan oluşan konuk yazarlar tarafından yapılacak olan atölye çalışmaları, 06 Aralık 2008 tarihine kadar sürecek.

1992 yılında kurulan ve bugün 1100 üyelik birikimiyle, ülkemizin en geniş, en yaygın, demokratik ve bağımsız yazar örgütü durumuna gelen Edebiyatçılar Derneği, edebiyata yürekten inanan herkesi; okuma ve yazma eylemini yaşam biçimi olarak benimseyen birey olmaya çağırıyor.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yazma çabasının başlangıcında ya da herhangi bir düzeyinde bulunan tüm katılımcılar için geliştirilmiş bir programdır.

Söz konusu atölyeye katılmak için statü, kariyer, derece sahibi olmak gibi önkoşullar yoktur. Okumaya ve yazmaya ilgi duymak yeterlidir.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, hiçbir sınıf, meslek, yaş ayrımı yapmaksızın, edebiyat uğraşıyla ilgilenen herkesin, entelektüel kapasite ve yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Yıllardır yazıyor ya da ilk metnini deniyor olsa da, yaratıcı yazma konusuna gerçekten ilgi duyanlara, Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği atölyeler, gereksinim duyduğu katkıyı mutlaka sağlayacaktır.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne katılmak isteyenler, ayrıntılı bilgi ve atölye programı için Edebiyatçılar Derneği’nin aşağıdaki adreslerine başvurabilirler.

Edebiyatçılar Derneği
Sakarya Caddesi, no: 32 / 15 Yenişehir-Ankara
Tel: 0312 434 46 65
Cep: 0506 583 58 75 (09.00-18.00 saatler arası)
e-posta: edebiyat@edebiyatcilardernegi.org.tr

Haber: Dergibi

0 Comments: