HAYATIN YASASI



Bilinçaltınıza hangi fikirleri, inançları, düşünceleri yazarsanız; karşınıza çıkacak olaylar şartlar da bu yönde gelişir. Özetle, içeri ne yazarsanız, dışarı da o gözükür diyebiliriz. Hayatın iki yönü var. Biri yaşadığımız, gördüğümüz, fiziksel, nesnel hayat. Diğeri de; öznel yani zihnimizin içinde yaşadığımız hayat.

Bilinçaltımız bizimle asla tartışmaz. Ne yazarsak, ona göre davranır. Bizler hayat kitabımıza sürekli bir şeyler yazıyoruz, inançlar ekiyoruz. Daha sonra da bu inançlara göre bir yaşam sürüyoruz. Kah mutlu oluyoruz, kah hüzünleniyoruz. Okuduğum bir kitapta şöyle yazıyordu: “Geleceği tahmin etmenin en kesin yolu, onu tasarlamaktır.” Ne kadar doğru bir söz. Bizler isteyerek ya da istemeyerek bilinçaltımıza sürekli kalıplar, dogmalar, fikirler yazıyoruz.

Dünyayı döndüren güç bilinçaltıdır. - W.JAMES -

Şu durumda insanlık ailesinin iyileşmesinin temelinde, bilinçaltımızı sürekli olumlu düşüncelerle beslemek yatıyor. Mutlu sonu, sorunlarınızın çözüldüğünü hayal edin, başarının heyecanını hissedin; bilinçaltınız hayal ettiklerinizi kabul edecek ve bunları gerçek kılmaya çalışacak. Düşüncelerinizi nereye koyduğunuza dikkat edin.

Hayatın yasası, inanç yasasıdır. İnanç, zihninizdeki düşüncedir. Size zarar verecek ya da sizi incitecek şeylere inanmayın. Bilinçaltınızın sizi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve size ilham verme gücüne inanın. İnanmanız halinde gerçekleşir. (J.Murphy)

Dilekler, ruhun içten arzusudur. Arzular ise duadır. Sakin bir şekilde ne istediğinizi düşünün. Bu andan itibaren gerçekleştiği anı imgeleyin, gözünüzde canlandırın. Siz iyi bir tasarımcısınız. Zihnimizden günlük 60.000 tane düşünce geçiyor. Bunun büyüklüğünü bir düşünsenize. Demek ki zihnimiz tam anlamıyla bir stüdyo. Bizler bu gizli stüdyonun yardımıyla başarı ve mutluluk inşa edebiliriz.

Çıplak gözle sadece dış dünya da var olanı görebilirsiniz. Zihninizde canlandırdığınız bir resim ise sizin için bir umuttur, yani görmediğinizin ifadesidir. Burada unutulmaması gereken bir şey var. Kuantum fizikçileri, düşüncelerin belli bir frekansta enerji yaydığını kanıtladı. Bu durumda bizim göremediğimiz ve düşünce dediğimiz kavramın bir frekansı var, yani bir enerji. Bu durumda fikir ve düşünce gerçektir, zihninizdeki imgenize sadık kalırsanız, nesnel dünyada da kendini gösterebilir.

Düşünme süreci zihninizde bir takım etkiler oluşturur. Bu etkiler de karşınıza çıkacaktır. Tıpkı bir mimarın ortada olmayan bir binayı tasarlayıp zihninde canlandırması gibi. Daha sonra bu imge kağıda dökülür ve proje başlar.

Eğer bilinçaltının gücünü kullanmazsanız, kendinizi çok dar bir alana hapsedersiniz. Daha güzel ve yaşanılır bir hayat için tüm amaçlar ve ilhamlar bilinçaltından doğar.

Bilinçli olarak kabul ettiğiniz ve doğru olduğunu hissettiğiniz her düşünce kalıbı zihninizde, bedeninizde ve ilişkilerinizde kendini gösterecektir. İyi şeyler düşün ve hayatın keyfini sürün.


ALINTI