DÜŞÜNDÜREN SÖZLER...

Kimse kendisine şunu sormaz : ben neden mutsuzum?soru kendi içinde her şeyi mahvedebilecek virüsü taşır.Eğer bu soruyu sorarsak,bu bizi neyin mutlu ettiğini bulmak istediğimiz anlamına gelir.Eğer bizi mutlu edecek olan şu anda sahip olduğumuzdan farklıysa o zaman ya bir kerede veya tümüyle değiştirmeli ya da kendimizi çok daha mutsuz hissederek olduğumuz gibi kalmaya devam etmeliyiz.

Paulo Coelho

Hiç bir zaman olması gerektiği gibi değil; dedi insanlar.Müziğin sesi, sözcüklerin yazılışı.Hiç bir zaman olması gerektiği gibi değil, dedi,bütün bize öğretilenler, peşinden koştuğumuz aşklar,öldüğümüz bütün ölümler,yaşadığımız bütün hayatlar,
Hiç bir zaman olması gerektiği gibi değiller, yakın bile değiller.Birbiri arkasında yaşadığımız bu hayatlar,tarih olarak yığılmış, türlerin israfı.

Charles Bukowski

"Yol değil, yolculuktur önemli olan. Nasıl yolculuk ettiğindir, nerede durduğun, nerede mola verdiğin, ne zaman yoluna devam ettiğin, hangi sapakları kullandığın, hangi dönemeçleri aldığın, ne zaman yavaşlayıp ne zaman hızlandığındır. Kiminle yolculuk ettiğin de önemlidir elbet, yoluna çıkanlara ne yaptığındır, kimleri yoldan çıkardığındır, yolunu kesenlere biçtiğin kaderdir."

Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırk Oda

Unutma diye bir şeyin olduğu henüz ispatlanmamıştır; bildiğimiz tekrar anımsamanın gücümüz dahilinde olmadığıdır. Geçici olarak gücümüzün bu boşluğuna "unutmak" sözcüğünü koyduk sanki dizinde bir fazla yeti varmış gibi. Ama sonuç olarak bizim gücümüz dahilinde olan ne var ki! -Eğer bu sözcük gücümüzün bir boşluğunda duruyorsa öteki sözcükler gücümüze ilişkin bilgimizin ir boşluğunda durmak durumunda değiller mi?

Nietzsche | Seçilmiş Düşünceler



0 Comments: