HOW TO GET WHAT YOU WANT ?

1900’lerin başında The Science of Getting Rich’in yazarı Wallace D.Wattles, ender ve az tanınan denemesi How to Get What You Want’ta şunları yazmış :

“İnsanlar başarısız oluyorlar çünkü, nesnel olarak bir şeyler yapabileceklerini düşünüyorlar ama, bilinçaltında, onları yapabileceklerini bilmiyorlar. Dahası, bilinçaltı zihniniz şimdi başarma yeteneğinize olan kuşkularınızla daha da etkilenmiş durumda; ve tüm bunlar ortadan kaldırılmalıdır, aksi halde ona en ihtiyacınız olduğu anda gücünü sizden esirgeyecektir."

“The Key” den alıntıdır


*******
Burada Wattles’in anlatmaya çalıştığı istediğimiz bir şeyi kendimize çekebilmemizin yolunun anahtarı doğru kullanmaktan geçtiğidir. Elimizde bir anahtar var ve biz kilidi açmak için onu kullanacağız. Eğer kullanmazsak dışarıda kalır içeriye giremeyiz ya da tam tersi.
Eğer ki bizler hayatımızda gerçekleşmesini istediğimiz bir takım şeyler için harekete geçmiyorsak hiçbir şey kendiliğinden ayağımıza gelmeyecektir ve hal böyle olunca da istediğimiz şeye ulaşamayacağızdır.
Bazen de istediğimiz şeyi gerçekten isteyip istemediğimizle alakalı bir sorunun beynimizin içinde dönüp durduğu gerçeği ile yüzleşmek olduğumuzdur. Bazen isteriz ama gerçekten istiyor muyuzdur yoksa sadece elde etmek adına mıdır bu isteğimizin sebebi… Düşünmek adına bunu kendimize sormamız gerekli.
Ve bazen de istediğimizi elde edip edemeyeceğimizdir ya da hak edip etmediğimiz veya elde edemediğimizde başarısızlığa uğrama korkusudur. Belki de başkalarının hakkımızda ne düşünecekleri ile alakalıdır tamamen.
Önemli olan istediğimiz şeyi düşünmek; bilincimiz ile bilinçaltımızı tercih ettiğimiz şey üzerinde anlaşmaya vardırmaktır.
Bir tarafımız istediğini söylerken diğer tarafımız olumsuz cevap verdiğinde elbette ki istediğimiz şeye ulaşamayız ama hem bilincimiz hem de bilinçaltımız ortak hareket ettiğinde, elde edeceğimiz sonuç tamamen bizim lehimize olacaktır inanın.

Düşünün şu ana kadar isteyip de olan ya da olmayan şeyler nedir hayatınızda ? Ve neden olmadı ? Ya da olduysa bunu nasıl başardınız. Kendinize bu soruları sorup da samimi cevaplar verip sorularınızın karşılığını aldığınızda gerçeği göreceksiniz.
Önemli olan elinizde tuttuğunuz anahtar ve bunu doğru kilide sokmaktır. Kilit doğru kapıdaysa açılacaktır ama eğer yanlış kapıdaysa umutsuzluğa kapılmayın hemen tekrar deneyin, tekrar isteyin ta ki elde edene kadar. Pes etmek yok…..Çözüm sizde !!!

Mehpare ÖĞÜT

0 Comments: