NEŞRİYAT - "ÇARŞI'NIN ASİ RUH'U"

“Asi Ruh”, Çarşı diye bilinen ama kimsenin tam olarak tanımlayamadığı grubun, nasıl doğduğunu ve nasıl bir oluşum olduğunu anlatıyor.

1982 yılında kurulan, maçlarda takındığı tavırlar, açtığı pankartlar, dile getirdiği tezahüratlarla farklı bir taraftar profili çizen, farklı sosyal tabakalardan, kültürel çevrelerden ve etnik kimliklerden, farklı ve hatta çatışan politik ve ideolojik alanlardan insanlardan oluşan Çarşı, toplumsal olaylara duyarlılığı ile diğer taraftar gruplarından ayrılan bir grup.

Çarşı, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Orhan Pamuk’u kutlayan, Fatih Terim’in “imparator” diye tanımlandığı sırada “imparatorluk değil tam demokrasi” diye pankart açan bir taraftar grubu.Çarşı’nın asi ruhu, ırkçılığa karşı “hepimiz Eto’yuz” demiş, Plüton gezegen statüsünden çıkarıldığında “Hepimiz Plütonuz” diye gündemi tiye almıştı.

Siyasi çalkantılardan, nükleer enerjiye, bir çok sorunu önce Beşiktaş tribünlerine ardından ülke gündemine taşıyan Çarşı, şimdi’de “Asi Ruh” ile kitapseverlere hitap ediyor.

Kaynak – pusula.tv


0 Comments: