ALTIN KEMAN MİNTZ TÜRK İZLEYİCİLERLE BULUŞUYOR

Sanat eleştirmenleri tarafından döneminin en başarılı keman sanatçıları arasında gösterilen Sholomo Mintz, Türk izleyicisiyle buluşacak. Dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü, 4 - 5 Aralık'taki iki konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konuğu olacak.

CSO Salonu'ndaki konserde, Felix Mendelssohn Bartholdy'nin "Fingal Mağaraları Uvertürü", "keman konçertosu", Ottorino Respighi'nin "Roma Çamları" ve "Roma Çeşmeleri" adlı yapıtları seslendirilecek. Konserlerde orkestrayı Şef Antonio Pirolli yönetecek. Kusursuz müzisyenliği, üslubundaki çok yönlülük ve kemana hakim tekniğiyle saygın bir yeri bulunan Mintz, düzenli olarak en ünlü orkestralar ve orkestra şefleriyle uluslararası sahnelerde yer alıyor.

Premio Accademia Musicale Chigiana, the Diapason D'Or, the Grand Prix du Disque, the Gramophone Ödülü ve Edison Ödülü dahil bazı prestijli müzik ödülleri sahibi olan Mintz, 2004 yılından bu yana Londra'da bulunan AVIE Records için kayıt yapıyor.

Moskova'da doğan ve 2 yıl sonra ailesiyle İsrail'e yerleşen sanatçı, henüz 11 yaşındayken İsrail Filarmoni Orkestrası ile konçertosunu sahneledi. Mintz, 16 yaşında Pittsburgh Senfoni Orkestrası ile verdiği konserde Carnegie Hall Salonu'nda sahne aldı. Hemen ardından Juilliard Müzik Okulunda Dorothy DeLay ile çalışmalarına başladı.

Sholomo Mintz, 18 yaşındayken sanatsal çalışmalarına koro şefliğini de ekleyerek o dönemden bu yana dünya çapında ün yapmış orkestraları yönetti ve İsrail Oda Orkestrası Müzik Danışmanı ve Maastricht Senfoni Orkestrası'nın sanat danışmanı ve baş konuk orkestra şefi oldu.

Haber Kaynak - Pusula.tv

0 Comments: