EY AŞK ! NERELERDEYDİN !

Kalbimde yaz gününden kalma kelebek uçuşları...Başımın üstünde dönüp duran kar taneleri, ve yüreğimin sıcaklığıyla eriyip giden buzlar. Yürürken sokakta ayağımın altından kayarcasına geçen yollar, aklımda sen, yüreğimde sen ve sanki yeni bir aşka yelken açan kalbimle bir başıma. Sessizliği dinliyorum, seni düşünüyorum, hayaller kuruyorum ve bu bence bendeki iyiye gidişin bir işareti olmalı diyorum. Araladığım kalbimden dışarı doğru biraz çekingen ve biraz da heyecanla uzanıyor, hoş geldin, diyorum. Nerelerdeydin !...

Ey aşk ! Ne kadar zamandır bekliyordum seni. Gözüm yollarda kaldı ama en çok da yüreğim. Yüreğim o kadar çok bekledi ki; beklerken yorulmayı öğrendi, acı çekti, hüzünlendi. Kimi zaman güneşe güldü, kimi zaman ağlayan yağmura. Ama hiç bıkmadan bekledi.

Ey aşk ! Nerelerdeydin, gözüm yollarda kaldı. Bak bu sene kar yağdı şehrime. Karda yürümekten korkardım oysa şimdi sen geldin ya korkmuyorum artık. Daha bir güvenle yürüyorum yollarda. Hem düşsem ne olur ki, sen varsın, tutarsın beni. Tutarsın değil mi !

Ey aşk ! Sen gözleri ceylana benzer; her gün geçerken kapının önünden görmeyi arzuladığım sevgili. Seni göreceğim diye daha bir keyifle başlıyorum güne. Artık zor gelmiyor çalışmak bile bana. Yüreğim sanki bir kuş kanadında ve bir tüy kadar hafif.

Ey aşk ! Okuduğum tüm aşk romanlarından yayılan bir koku var burnumda. Kim bilir kaç kitap devirdim ve kaç kişinin aşkını yaşadım kendim yaşarcasına ve işte şimdi sıra bende. Ben de kendi romanımı yazacağım senin aşkınla.

Ey aşk ! Ben seni bekliyorum yıllardır. Bir ara gelmiştin ya da ben geldiğini sanmıştım ama sanırım yanılsamaydı ki bu, farkına nice sonra vardığım. Gecemi gündüzüme katıp beklediğim ve en nihayetinde geldin ve şimdi buradasın. Bir daha gitmeyeceksin değil mi !
Ben biliyorum bu sefer benim için geldin. Ve bu ne bir yanılsama, ne de bir romandan kalan hayal. Bu benim ve senin aşkın. Yıllardır beklediğim sonunda gelen sonsuz aşk.

Ey aşk ! Nerelerdeydin. Meğer ne de çok özlemişim seni. Bir daha bırakıp gitme olmaz mı !!!


Aşkın tarifini yapmak ne kadar güç olsa da onu en güzel yaşarken tarif edebiliriz herhalde. Çünkü yaşarken ancak, mutluluğun ve sevginin ve de yaşamın anlamına daha iyi varabiliriz. Aşk yoktur diyenlere inat, aşk vardır diyenlerdenim ve aşk dünya dönmeyi bıraktığı güne kadar da var olacak…

Mehpare ÖĞÜT
OCAK 2009

2 Comments:

Adsız dedi ki...

Merhaba alır giderim basımı, kimsede fark etmez,diyordum.gelen 6o yakın mesajla çok duygulandım,şimdide hoş geldin mesajları geliyor e-postayla.hemde blog camiasının dışındaki vatandaşlardan bile,güç aldım kuvvet aldım.sağolun varolun. Yeniden bir MERHABA sevgiler,selamlar…
KUTSALCEYİZ

Adsız dedi ki...

SELAM CANIM YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..DEDİĞİN KÖFTEYİ YANİ FELLAH KÖFTESİNİ ADANADA ÇOK FAZLA YAPARLAR BEN MERSİNDE UZUN YILLAR YAŞADIM ORADA ÖĞRENMİŞTİM..İÇİNE İRMİK YERİNE UN KOYUYORLAR ÇOK YUMUŞAK OLUYOR PEK SEVMİYORUM UNLU.. İRMİKLE DENE SEVECEĞİNE EMİNİM..BİRDE KİŞNİŞİ ÖZELLİKLE KATMANI İSTERİM..AYRICA FELLAH KÖFTESİ TARİFİM VAR SLATALAR KATEGORİSİNDE..SEVGİYLE KAL CANIM BENİM..İYİ GECELER..