BEN ADAK ADAMAM ! ADADIĞIM TEK ŞEY "YÜREĞİM"


Ben özlemezdim kimseyi bu kadar, bakma yaramın derin olduğundan değil bunca hüznüm… Sessizim farkındayım, eskisi gibi değil hiçbir günüm.

Senin yokluğunda yazılmış nice şiirlerin hatırınadır bu suskunluğum. Gözlerim aramıyorsa seni eskisi gibi, unutulmuşluğundan ya da  bir başka sevdaya dalışımdan değildir. Sadece senin yokluğunda alıştım yalnızlığıma ve sırf bu yüzden yalnızlığım bile güzel görünüyor bana…

Ben saymam geçip giden mevsimleri… Ne gün ne de ay hesabı yaparım inan ki…
Kavuşmak varsa şayet her vuslatta olduğu gibi sabrıma katıp da sessizliğimi beklerim senin gelişini.

Belki çok uzaklardan geleceksin, belki de çok yakınımdasın bilemem ki. Payıma düşüyorsa ve diyorsa ki Yaradan “Sabret” hiç düşünmeden çekerim dünyanın yükünü  yine de beklerim gelişini elbet. Yeter ki gelişinle doldur yüreğimi, yeter ki hüzün bahçemde açılsın sevda gülleri…

Ne kadar beklemem gerekiyorsa o kadar varım aslında. Ne kadar seviyorsam o kadar da sevileceğim sonunda. Aradan geçip giden zamanın hesabını yapmadan bekliyorum, bekleyeceğim ve gözleyeceğim yollarını… Gelişine adaklar adamayacağım çünkü senin için adadığım tek şey kalbim olacak bil ki…

Ve her hikaye bir gün bitecek bitmesi gerektiği gibi. Benim hikayem ise seninle başladı, seninle bitecek inan ki

Mehpare ÖĞÜT


6 Comments:

Ra55 dedi ki...

Merhabalar Efendim,

Bu güzel dizeleri böyle düz nesir yazı formatında değil de şiir formatında oluştursaydınız, hem okuması güzel ve rahat olacaktı, hem de okuyucunun ruhunu doyurduğu gibi gözünü de doyuracaktı.

Her hikayenin bir sonu olacağı ve dolayısıyla biteceği bir gerçek! Ancak, bu hikayenin başlayanı ile bitmesi çok güzel. Evet burası çok önemliydi. Siz de bu güzelliği dizelerinize öyle güzel yansıtmışınız ki, çok büyük bir keyf alarak ve zevkle okuduğumu itiraf edebilirim.

Kaleminiz ve yüreğiniz güçlü ve daim olsun efendim. Selam, sevgi ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Ra55 dedi ki...

Merhabalar Efendim,

Biraz evvel şiirinizi okuduktan sonra bir yorum yazdım, ancak söz konusu yorumu size gönderebilmek için kelime doğrulama uygulamasında biraz zorlandım. Bu uygulama okuyucuyu, dolayısıyla yorumcuyu zorlamaktadır. Genelde tüm bloggerler bu uygulamayı yorum ayarları bölümünden "Hayır"ı seçerek iptal etmişlerdir. Sizi ziyaret eden ve yorum yazan bloggerlere yardımcı olmak hasebiyle sizin de bu seçeneği iptal etmenizi ve yazılan yorumları onayınıza tabi tutmanızı öneririm. Bu öneriyi sizin uygulama tercihlerinize bir müdahale olarak görmeyin lütfen. Tabi tercih sizindir.

Selam ve saygılarımla.

ŞAİRANE dedi ki...

Merhabalar Recep Bey,,,
Öncelikle değerli görüşünüzden dolayı teşekkürler ediyorum. Haklı olabilirsiniz. Sizin de değindiğiniz gibi şiir formatında yazmış olsaydım belki daha da güzel olacaktı ne var ki arada şiir yerine oyucuyu sıkmayan kısa yazılar yazmayı da seviyorum. Bazen okuduğumda düz yazıdan ziyade şiir havasının oluştuğunun da farkındayım. Ama yine de değerli görüşünüzü benimle paylaştığınız ve beğendiğiniz için de tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

Bahsetmiş olduğunuz diğer konuyla ilgili olarak da sizin tavsiyenize uyacağım ve kelime doğrulmayı kapatacağım...

Tekrar teşekkürlerimi sunuyor, sağlıklı mutlu güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum. Saygılarımla...

ŞAİRANE dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Denemeniz çok başarılı. Düz yazı şiirlere örnek bir metin.
Diğer yazılarınız ve seçmeleriniz de akıcı, sade ve de yararlı.
Başarılarınızın devamı dileğiyle.

ŞAİRANE dedi ki...

Merhabalar Sabahattin Bey,,,
Öncelikle bloğuma yapmış olduğunuz ziyaretinizden dolayı çok teşekkürler ediyorum.
Değerli yorumlarınız ve bunun yanı sıra yapacağınız eleştiriler benim için çok önemli. Kendimi geliştirmek adına... Güzel dilekleriniz için tekrardan teşekkürler ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum. Ayrıca siz ve değerli ailenizinde mübarek Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyorum....Saygılar sunuyorum.