NEŞRİYAT - "HAYALET GİŞE" MİLO’NUN AKIL ALMAZ SERÜVENİ



Milo çok sıkılan bir çocuk. Vaktini nasıl geçireceğini bilmiyor. Ama postadan gelen esrarengiz bir otoyol gişesi bütün hayatını değiştirecek. Gişe’den Beklentiler’in ötesine geçer geçmez Milo’nun hayatı o kadar değişecek ki sıkılmaya bile vakti olmayacak.

1961’den beri pek çok dile çevrilen Hayalet Gişe’yi okudukça, Milo’nun, Sözcükkent, Sayıkent ve öteki tuhaf diyarlardaki akıl almaz serüvenlerinde, onun yanında olacaksınız.

Hayalet Gişenin yazarı Norton Juster 1929’da doğdu. Mimar, kent plancısı ve çocuk kitapları yazarı olan Juster, bütün dünyada 1961’de çıkan ve artık bir çocuk klasiği sayılan Hayalet Gişe ile tanındı. Öteki kitapları arasında filmi Oscar Ödülü kazanan The Dot and the Line (Nokta ve Çizgi) sayılabilir. Hayalet Gişe 1995’te de operaya uyarlandı.

Milo’nun Akıl Almaz Serüveni’ni resimleyen Jules (Ralph) Feiffer ise 1929’da doğdu. 1986’da 42 yıldır çizdiği The Village Voice dergisindeki karikatürüyle Pulitzer Ödülü’nü kazandı. Karikatürleri 19 kitapta toplandı. Ayrıca ‘’Little Murders’’ (Küçük Cinayetler) adlı bir oyun ve Mike Nichols'ın yönettiği ‘’Carnal Knowledge’’ (1971) filminin senaryosunu yazdı.

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Hayalet Gişe / Milo’nun Akıl Almaz Serüveni, 236 sayfadan oluşuyor. Kitabın fiyatı ise 15 YTL.


Kaynak – Pusula.tv

0 Comments: