HUBERT REEVES – “GÖKYÜZÜ VE YAŞAMA İLİŞKİN YAZILAR”


Doğa dostu astrofizikçi Hubert Reeves’in, France Culture’de yayınladığı metinlerden derlenen kitabı “Gökyüzü ve Yaşama İlişkin Yazılar” YKY’den çıktı. Hubert, bu kitabında, yaşama ve dünyaya ilişkin konuları konunun elverdiği ölçüde sade bir üslupla bir bilim adamının gözünden irdeliyor.

Hubert ozon tabakasındaki incelme, sera etkisi, kutup buzullarının erimesi gibi insanların endüstriyel üretim etkinlikleri ve açgözlülüklerinin sonucunda çevremiz ve öteki canlı türlerine verdikleri zararlarlar üzerinde duruyor ve Dünya’nın sonsuz olmadığına dikkat çekiyor. Hubert, evrende yalnız olup olmadığımız konusunun yanı sıra önceki dönemlerdeki iklim değişikliklerin canlı türlerini yok etmesini örnek göstererek insanlığın da çevreye verdiği zararla aslında kendi sonunu hazırladığını, Venüs’ün bize bir bakıma çok da uzak olmadığı uyarısında bulunuyor.

İnsanlar yüzünden günümüzde artık yok olmuş kimi hayvanların hikayelerini de anlatan bilimadamı, bu Dünya’da yalnız insanların yaşamadığını, her ne kadar en üstün canlı türü olduğumuz düşünülse de aslında ekosistemin yalnızca bir parçası olduğumuz gerçeğini gözler önüne seriyor.

140 sayfadan oluşan kitabın fiyatı, 20 YTL.

Haber Kaynak-Pusula.tv

2 Comments:

WpsizBlog dedi ki...

Blogcular olarak başlatmış olduğumuz yardım ve ziyaret kanpanyasındaki ilk adım olarak belirlediğimiz Karabük Yücel Huzur Evi ziyareti proğramımızı başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. İlgili Konuya www.bireluzat.com linkinden yada http://bireluzat.blogspot.com/2008/12/karabk-ycel-huzur-evi-bayram-ziyareti.html linkinden direk ulaşabilirsiniz. İlgi ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.

Marifetane hobi dedi ki...

ANILMAK GÖNÜL DAĞLARINDAKİ GÜL KADAR GÜZELSE,UNUTULMAK HÜZÜN DAĞLARINDAKİ DİKEN KADAR ACIDIR.UNUTMAYACAK VE UNUTULMAYACAK DOSTA HAYIRLI GECELER İYİ PAZARLAR..