HİZMET SEVİNCİ


İnsanlara yardım etmekle duyulan duyguya eşdeğer hiçbir sevinç ve hiçbir görev yoktur. Karanlıklarla dolu bir dünya; yollarını kaybetmiş milyonlarca insan; kalplerinde hüzün ve dertler bulunan sayısız insan ve her sabah kalktıklarında, o günün neler getireceği korku ve kaygısı içinde bulunan insanlar…

Bir insana ihmal edilmediğini, tek başına ya da unutulmuş olmadığını, tersine, sonsuz sevginin kollarıyla çevrili olduğunu anlatabilir ve biraz huzur bulmasını sağlayabilirseniz, işte o zaman büyük bir görevi başarmış sayılırsınız. Yaptığınız bu hizmet diğer şeylerden çok daha fazla önem taşır.

Yeryüzü yaşamının tüm amacı, uyuşup kalmış, pinekleyen canları, varlıklarının realitelerine kavuşmalarını sağlamaktır. Dünyanız, günlük faaliyetlerini rüya görerek geçiren canlı uyurgezerlerle doludur. Uyanık değildirler ve tüm realitelere karşı ölü gibidirler. Eğer bu insanlardan birine etki eder ve ilâhî közü canlı bir aleve çevirebilecek derecede körükleyebilirseniz, bu olay, hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak ölçüde yüce bir davranıştır. İnsan, hayvan ya da hangi kalıpta olurlarsa olsunlar tüm yaradılanlara hizmet ederek Yüce Ruh’a (Yaradan’a) hizmet etmekten daha yüce bir din, daha yüce bir üstünlük olamaz.


Silver Birch
“Sevgi Ölümsüzdür” adlı kitaptan alıntıdır.
Ruh ve Madde Yayınları


0 Comments: