BENİ ÇOK SEV


 Netflıx dizilerinden 1.sırada yer alan; senarist ve yönetmenliğini Mehmet Ada ÖZTEKİN'in yaptığı, Sarp AKKAYA, Songül ÖDEN, Ercan KESAL ve Aleyna ÖZGEÇEN'in başrollerde oynadığı sosyal konulu, dramatik, şiddet ve argo içeren Türk yapımı film. 


Filmde, mahkum bir babanın yıllar sonra kızını ilk defa görmesi için özel izinle bir günlüğüne dışarı çıkmasını ve ardından gelişen olaylar anlatılmaktadır. Her ne kadar Türk filmlerini izlerken daralsam da bu film beni oldukça etkiledi diyebilirim. Konunun gerçek hayatta yaşanılanlarla bağlantısı, işlenişi, deneyimli oyuncuların başarısı, filmin bir bütün olarak seyirciye aktarılması oldukça etkileyici. Konu itibariyle günümüzde, hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaşanılan şiddet, cinsel şiddet, taciz, madde kullanımı ve özellikle de kadınlara uygulanan her türlü eylemlerin, sevgisizliğin, yoksulluğun, var olmak adına farklı yollara sapışların insanları nasıl da yanlış yapmaya sürüklediğini göstermesi adına önemli bir film olduğunu düşünüyorum. 


Son yıllarda genç ve yetenekli senarist ve yönetmenlerin de sinema sektöründe önemli yapıtlara imza atması adına mutluluk verici elbette. İzlemeyenler için tavsiye niteliğinde bir film. 


Dipnot: +18 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin izlemesi için uygundur.


Mehpare ÖĞÜT ŞENGÜL 

Kasım 2021

0 Comments: